Hvor ofte bør du male huset og hvorfor?

3/19/2024

Å male huset utvendig er noe mange velger å utsette. Dette er en feil som kan bli kostbar i lengden. En tommelfingerregel er at du bør male huset minimum hvert 10-12 år så lenge du benytter gode malingsprodukter. Benytter du rimeligere malingstyper og beis kan det hende du bør male hvert 5 år. Sett deg alltid inn i type maling du bruker slik at du ikke maler for sjelden eller for ofte. Om du maler for ofte kan dette også føre til oppsamling av fukt og det kan lettere dannes sprekker i malingen

Få et uforpliktende pristilbud på utendørsmaling her

Her lister vi opp de viktigste årsakene til at du bør male boligen utendørs:

1.       Beskyttelse mot vær og miljø:

Malingen fungerer som en beskyttende barriere mot elementene, inkludert sollys, regn, snø, vind og fuktighet. Dette bidrar til å forhindre skader på bygningsmaterialene, som for eksempel råte, mugg, flassing og korrosjon.

 

2.       Forlenger levetiden:

Ved å opprettholde et godt vedlikeholdt hus utvendig, kan du forlenge levetiden til bygningsmaterialene betydelig. Dette reduserer behovet for kostbare reparasjoner eller erstatninger på lang sikt.

 

3.       Bevarer utseendet og øk verdien på boligen: 

Frisk maling gir huset et estetisk tiltalende utseende og forbedrer eiendomsverdien. Det kan også bidra til å gi et positivt førsteinntrykk til potensielle kjøpere eller leietakere hvis du vurderer å selge eller leie ut eiendommen.

 

4.       Forebygger skade: 

En godt vedlikeholdt malingsoverflate kan bidra til å forhindre inntrengning av fuktighet og vann i bygningsstrukturen, noe som kan føre til alvorlige skader og helseproblemer, for eksempel muggvekst og strukturell svekkelse.

 

5.       Kostnadseffektivt med store besparelser:

Selv om det kan virke som en investering på kort sikt, er regelmessig utvendig maling faktisk en kostnadseffektiv måte å opprettholde og beskytte eiendommen på. Det er langt billigere å male huset regelmessig enn å måtte gjøre dyre reparasjoner på grunn av forsømt vedlikehold.

 

6.       Overholder vedlikeholdsplikt: 

I mange tilfeller er det også en del av eiers plikt å opprettholde eiendommen i god stand, og utvendig maling er en viktig del av dette vedlikeholdsarbeidet. Å ignorere dette kan føre til konflikter med lokale bygningsreguleringer eller forsikringskrav.

 

7.       Enkelt vedlikehold

Samlet sett er utvendig maling en enkel, men viktig del av vedlikeholdet av huset ditt, og det kan spare deg for mye hodepine og kostnader på lang sikt. Ved å holde eiendommen din godt vedlikeholdt, sikrer du både dens estetiske appell og dens strukturelle integritet.

Få et uforpliktende pristilbud på utendørsmaling her

Flip Utendørsmaling - Effektivt og rimelig

Det trenger ikke være så dyrt å male, pusse opp eller vedlikeholde boligen. Med Flip for du rask og effektiv utendørsmaling gjennomført til markedets beste pris takket være effektive, digitale prosesser kombinert med den integrerte anbudsprossessen for Fliphåndverkerne. Send inn en forespørsel i dag så hjelper vi deg med planleggingen og utførelsen av jobben. Med Flip har du prisgaranti på malerjobben. Få et uforpliktende pristilbud på utendørsmaling her

Flip Utendørsmaling av trehus på Nordberg beskytter mot vær og vind, øker verdien og hevet inntrykket av boligen

Få et uforpliktende pristilbud på utendørsmaling her