Flips topp 5 smarte tips for oppussing av kontorlokalet: Spar penger, bygg merkevare og bevar miljøet

Oppussing
1/23/2024

Å fornye kontorlokalet kan være en spennende prosess, men det er også en investering som krever nøye planlegging og strategisk tenkning. Enten du ønsker å gi arbeidsplassen et moderne preg, styrke bedriftens merkevare eller bidra til en mer bærekraftig fremtid, har vi satt sammen de smarteste tipsene for å oppnå suksess på alle disse områdene.

1. Gjenbruk og bevar: Spar miljøet, spar penger

Å bevare eksisterende layout og materialer er ikke bare økonomisk fornuftig, det er også et betydelig bidrag til miljøet. I EU står byggesektoren alene for 36%* av alle utslipp, og det mest effektive tiltaket for å redusere denne værstingen på er å forlenge levetiden på eksisterende bygninger og materialer*. Allerede før du har bestemt deg for kontorlokale bør du se etter kontorer med eksisterende løsninger som passer godt til dine behov. Slik kan du unngå unødvendig riving, oppussing og innkjøp av nye, dyre materialer. Som Miljøfyrtårnsertfisert bedrift er Flip forpliktet til å jobbe målrettet med disse problemstillingene og rapporterer miljøregnskap årlig.

Gjenbruk av møbler, gulvtyper, og andre interiørelementer kan også gi rommet en unik karakter samtidig som det reduserer avfall, og kutter ned drastisk på kostnader.

Flip benytter to kontorpulter som bord til møterommet

2. Fleksible kontorløsninger: Optimaliser bruken

Moderne kontorlokaler bør være tilpasningsdyktige for å imøtekomme skiftende behov. Ved å investere i fleksible kontorløsninger, som modulære møbler og justerbare skillevegger, kan du enkelt tilpasse rommet etter dagens arbeidsoppgaver og fremtidige endringer i bedriftens behov. Dette gir ansatte muligheten til å jobbe mer effektivt og samarbeide mer sømløst. Flip Oppussing har lang erfaring med å innrede fleksible kontorløsninger og smarte “white box”-løsninger.

3. Farger og design: Bygg din merkevareidentitet

Farger og design spiller en avgjørende rolle i å skape en unik merkevareidentitet. Velg farger som gjenspeiler bedriftens verdier og filosofi. Integrer logoen på en subtil måte i interiøret for å styrke merkevaregjenkjennelsen blant ansatte og besøkende. Kreative og inspirerende arbeidsmiljø bidrar ikke bare til produktivitet, men gir også en positiv opplevelse av bedriftens kultur. Et malingsstrøk kan også sikre merkevaren med kontrastvegger og komplementærfarger. Med Flip får du alltid markedets beste pris på malerjobben.

For å sette et personlig preg på den nøytrale hvite veggen i det nye kontorlokalet valgte Flip i steden å male i brandfargene og logoen til selskapet.

4. Teknologi, energi og effektivtet rundt arbeidsprosessene

Ta i bruk ny teknologi for å øke effektiviteten og forbedre arbeidsopplevelsen. Smarte belysningssystemer, sensorer for temperaturkontroll og moderne kommunikasjonsverktøy kan alle bidra til et mer produktivt arbeidsmiljø. Teknologiske oppdateringer signaliserer også at bedriften er innovativ og fremtidsrettet, noe som kan styrke bedriftens omdømme. Det kan også være lurt på påvirke gårdeier til å gjennomføre energirenovering. Feks kan det være behov for å bytte ut gamle/punkterte vindusruter, installere varmepumpe og oppgradere isolasjonen.

5. Grønne elementer: Skap et helsefremmende  og produktivt arbeidsmiljø

Sørg for å ha grønne elementer i kontorlokalet for å forbedre luftkvaliteten og skape et mer helsefremmende arbeidsmiljø. Planter og naturlig belysning bidrar ikke bare til å redusere stress, men de gir også en følelse av friskhet og energi. Et grønt kontor er ikke bare miljøvennlig, men det kan også forbedre trivselen blant ansatte og øke produktiviteten så mye som 30% i følge Botanik, som er spesialister på innredning av kontorer, butikklokaler og restauranter.

Grønne planter på kontoret kan øke produktiviteten opp til 30% i følge Botanik.no fordi det både øker trivselen og forbedrer luftkvaliteten i tillegg til å være dekorativt.

Trenger du en smart oppussing av kontoret?

Ved å følge disse smarte tipsene kan du oppnå en vellykket kontoroppussing som ikke bare er økonomisk fornuftig, men også bidrar til å bygge og styrke bedriftens merkevare samtidig som du tar vare på miljøet. En revitalisert arbeidsplass kan ha en betydelig innvirkning på ansattes trivsel og produktivitet, noe som gjør investeringen vel verdt det på lang sikt. Det samme gjelder for oppussing av butikklokaler og fellesarealer.

Dersom du ønsker å diskutere en rimelig, bærekraftig og effektiv oppussing av ditt kontor eller butikklokale kan du ringe en Flip prosjektleder på tlf 22 20 55 55 eller sende oss en epost til hei@flip.no. Vi rådgir, tilpasser oppussingen etter dine behov og budsjett, og gir et konkurransedyktig tilbud med et utforpliktende pristilbud på dagen.

Du kan også sende inn en henvendelse til Flips bedriftsavdeling her.

*BPIE - On the way to a CLIMATE-NEUTRAL EUROPE

**European Environment Agency