Flip siste nytt

Slik unngår du kuldeskader med dyre og unødvendige oppussingskostnader av hjemmet

Nå som det er iskaldt ute kan hjemmet vårt bli mer sårbart for skader. Martin Rustad er prosjektkoordinator i Flip. Han har lang erfaring skadeutbedringer som følge av vinterkulda. Her har vi samlet hans beste tips til hvordan å forebygge og unngå skader, hvordan du kan håndtere situasjonen dersom skaden allerede har oppstått. Han forklarer også hva du bør tenke på når en skade skal utbedres og om det kan lønne seg å gjøre mer ut av oppussingen. Under følger Martins tips for å forebygge og utbedre skadesaker som følge av vinterkulda, og hvordan du kan gjennomføre smart oppussing når håndverkerne er på plass.

Beskytt hjemmet ditt mot vinterskader og opplev enkel og effektiv oppussing med Flip! Få profesjonelle tips for forebygging og håndtering av skader, og ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om din oppussingsforespørsel.

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Slik forebygger du vannskader når kulda setter inn:

Kulle er en vesentlig kilde til at skader oppstår, fordi vannsystemene risikerer å fryse. Derfor er vannskader den vanligste skadetypen spesielt når gradestokken kryper under -10 grader.

Forhåpentligvis har du moderne og isolerte plastrør som er plassert et godt stykke vekk fra ytterveggen. Men alle rørsystemer kan få problemer når gradestokken viser mørkeblått. Har du et eldre røropplegg kan det være lurt å la fagfolk inspisere disse jevlig. Moderne plastrør, og rør i rør systemer er sikrere og mer fleksible enn eldre kobberrør. Da gjelder det å være på vakt og proaktiv for å ikke få kjedelige skader på både hytter og hus.

1. Sørg for at det er varmt inne:

Selv om moderne boliger følger strenge standarder kan det allikevel være lurt å holde rom i nærheten av rør varme. Dette gjelder spesielt hytter som man ikke besøker like ofte. Mange velger å stenge vannet og tømme rør ved lengre besøksopphold i tillegg til å ha ovn med temostat i nærheten av vannsystemene slik at det aldri blir minusgrader inne i hytta.

2. Benytt jevnlig alle kraner i huset:

Du kan også vurdere å la enkelte kraner stå delvis åpne slik at det skapes litt bevegelse i rørene for å unngå at det fryser. Stillstand i kalde rør fører fort til frost og i verste fall lekasje.

2. Drenering av vannsystemer:

Før kuldeperioder må hageslanger og kraner tømmes for å hindre frysing og sprenging.

3. Kontroller tak og takrenner:

Fjern løv og rusk fra takrenner for å sikre god drenering. Sørg også for at taket er i god stand for å unngå lekkasjer.

4. Vindusisolering:

Påse at vinduer og dører er tett lukket og isolert for å forhindre trekk og energitap. Er vinduet punktert kan bør dette skiftes ut umiddelbart

5. Sjekk varmeanlegget:

Vedlikehold varmesystemet jevnlig for å sikre at det fungerer effektivt gjennom vinteren.

Hva gjør du når uhellet er ute?

1. Rask respons:

Ved en skade som vannlekkasjer eller frosne rør, reager raskt ved å stenge vannet og kontakte fagfolk for reparasjon.

2. Dokumenter skadene:

Ta raskt bilder av skadene for forsikringsformål før du begynner å rydde eller reparere.

3. Meld fra til forsikringsselskapet:

Dette er det svært viktig at gjøres umiddelbart, da det ofte er vilkår for forsikringen. Forsikringsselskapet er også behjelpelig med rådgivning og skadereduserende tiltak.

4. Begrens skadeomfanget:

Øs ut alt vann med bøtter og kluter, og sett opp varmeovner for å tørke skaden. Forsikringsselskapene har gjerne effektive og kraftige vifter som kan forhindre at vannet trekker inn i bjelkelagene.

3. Få profesjonell hjelp:

Ved omfattende skader eller usikkerhet, kontakt fagfolk som rørleggere, snekkere eller vannskadeeksperter.

4. Oppussing etter skaden:

Etter at skaden er reparert, kan det være behov for oppussing. Vær nøye med å gjenopprette skadde områder for å unngå videre problemer.

Når skaden skal utbedres:

Når skader har oppstått på grunn av kulden, kan det føre til behov for oppussing. Selv om det er kjedelig å leve i et oppussingsobjekt med håndverkere på besøk,kan dette også være et riktig tidspunkt å gjøre større utbedringer.

1. Søk etter forbedringer og gjennomfør miljøvennlig energirenovering:

Bruk anledningen til å oppgradere isolasjon, forbedre taket eller installere bedre vinduer for å hindre lignende skader i fremtiden.

2. Profesjonell vurdering:

Involver eksperter for å gi anbefalinger om hvordan du kan styrke hjemmets struktur og isolasjon for å tåle kaldere vær.

3. Forsikringsdekning:

Sjekk forsikringsdekningen din for å se om oppussingen kan være delvis dekket etter skaden. Følg denne lenken om du vil vite mer om If og Flip sitt samarbeid rundt oppussing: If håndverkernettverk | If Forsikring

4. Gjør mer når du først pusser opp:

Nå som du kanskje uansett må rive opp gulv og vegger og hjemmet blir en byggeplass, kan det være lurt å gjøre flere oppgraderinger. Også når dette ikke er dekket på forsikringen. Benytt muligheten til å gjennomføre energireduserende tiltak for hele hjemmet. Feks kan det å installere en varmepumpe eller etterisolere vegger være lurt for den fremtidige strømregningen og miljøet. Det kan også være en gylden mulighet til  å gjøre en overflateoppussing og oppdatere de gamle møblene. En kjedelig skadesak kan fort ende med å bli en positiv utvikling som øker trivselen i hjemmet.

Send inn en oppussingsforespørsel på Flip | Overflateoppussing til markedets beste pris

Revitaliser hjemmet ditt med Flip!

Utforsk våre tilleggstjenester for å fornye ditt hjem og øke verdien.

Del artikkelen på sosiale medier

Flere guider

Endelig er Flips nettside live

Oppdag nye flip.no!

Flip har endelig lansert ny nettside som skal forbedre kundereisen med enkel navigasjon, guider og mengder av faglig innhold. Sjekk den ut!

Les mer
Ingen flere innlegg å vise